с. Главатарци, №1, общ. Кърджали +359889 528 420, +359888 627 563 betula_04@yahoo.com

Резерват ‘Белите брези’ – природен парк в близост до градовете Кърджали и Ардино, предлага уникално приключение в прегръдките на девствената природа. С площ от около 3680 декара, той е дом на изключително ценните брезови гори, които привличат посетителите си с неподправената си красота.

В резервата се срещат не само брези, но и други дървесни видове като черен бор, обикновен смърч, бял бор и бук. Това съчетание от различни дървесни видове предоставя разнообразие и богатство на екосистемата на резервата.

Един от най-забележителните черти на това място е неговият чист въздух. Чудесното му качество има благоприятно въздействие върху хората, страдащи от белодробни заболявания и различни видове алергии. Посетителите могат да се насладят на свежестта на природата в резервата.

На територията му има 12 почивни станции с общ капацитет около 250 легла, което гарантира удобство и комфорт на гостите. Пътят до резервата е лесно достъпен, като се предлагат опции за пътуване с кола или автобус. Маркирана пътека води посетителите до Дяволския мост, един уникален резултат на строителството датиращ от 16 век. Също така, има възможност да се посетят и Орловите скали, където над 100 издълбани ниши с форма на трапец в различни размери оживяват историята на тракийското светилище.

Резерватът ‘Белите брези’ е наистина уникално място, което обещава на посетителите несравнимо изживяване. С изобилието на природни богатства и културни атракции, това е идеалната дестинация за любителите на приключенията и обожавателите на природата.

Туризъм

Телефон
+359889528420
+359888627563
Адрес

с. Главатарци, №1, общ. Кърджали

Email

betula_04@yahoo.com